Verder met Parkinson

Grip krijgen op je leven met Parkinson

Parkinson is een progressieve ziekte die de kwaliteit van leven voor zowel de patient als de mensen daaromheen flink beinvloedt. Farmaceut AbbVie wil patienten zo goed mogelijk ondersteunen en informeren. We ontwikkelden samen met hen en patienten van het Jeroen Bosch ziekenhuis een website die op een positieve manier helpt om grip te houden/ krijgen op je leven met de ziekte.

Verder met Parkinson 3 types behandelingen illustraties
De essentie van het probleem

Er is veel informatie te vinden over de medische kant van de ziekte, en dan vooral de eerste fase(s). Terwijl het er bij kwaliteit van leven juist om gaat dat iemand zo lang mogelijk kan blijven doen wat hij leuk vindt – dat gaat vaak over praktische, dagelijkse zaken die veranderen. Als een patient daarvan bewust is, kan ook de behandeling daar zoveel mogelijk op afgestemd worden. Daarbij hebben de mantelzorgers zeker zo’n belangrijke rol als de patient zelf.

Verder met Parkinson homepage in devices
Aansluiten bij dagelijkse vragen & optimistische beeldtaal

Uit zoekwoordanalyses achterhaalden we verrassende zoekvragen rondom Parkinson, waar in de content rekening mee gehouden is. Naast fotografie met herkenbare beelden van mensen die actief in het leven staan, ontwikkelden we een illustratiestijl voor de symptomen die niet-medisch is, maar toch duidelijk uitlegt waar het om gaat. Belangrijk is ook een goede voorbereiding op het artsengesprek – de online zelftest helpt daarbij.

Take-aways

Met clickable prototypes zijn verschillende concepten getest met een groep patienten en mantelzorgers. Uit dit soort testen komen toch altijd weer onverwachte inzichten: zo bleek scrollen erg storend voor de meeste patienten, en bleek een standaard tekstgrootte voor de meeste personen te klein.

Momenteel staat een eerste versie van de website online op verdermetparkinson.nl. Deze wordt steeds uitgebreid met ervaringsverhalen en extra tips over herkenbare situaties.

verder met parkinson tips sectie in mockup

Meer weten over dit project?