Eenvoudig producten en dealers vinden

Toppoint, Specialist in raamdecoratie

Toppoint is gespecialiseerd in de productie en verkoop van raamdecoratie. Op de website vind je meer dan duizend producten in verschillende categorieën zoals gordijnen, horren en jaloezieën.

 

Deze producten moeten in één oogopslag, overzichtelijk worden getoond, zonder te veel te moeten klikken. Daarbij is het vinden van de juiste dealer, bij jou in de buurt heel belangrijk. Dat is het doel van de website; informeren en vervolgens, ‘waar kan ik dit product vinden bij mij in de buurt?’

Herbruikbare blokken

 

We ontwikkelden samen een nieuwe multisite voor Toppoint.eu. Waarmee Toppoint meerdere websites kan maken die allemaal onder de hoofdsite hangen. Op dit moment is de website in drie talen en in de toekomst is dit eenvoudig uit te breiden naar meer websites. 

De site is opgebouwd in verschillende herbruikbare blokken. Daarmee kan je pagina’s opbouwen met content met verschillende kolombreedtes, zodat een dynamisch paginabeeld ontstaat maar waarbij de hoogte van de elementen altijd netjes blijft uitgelijnd.

Een helder overzicht van producten en eenvoudig vinden van verkooppunten via de nieuwe store locator.

Nieuwe store locator

 

De navigatie van de website en de opbouw van verschillende onderdelen is helemaal op de schop gegaan. Denkend vanuit de gebruiker die wil weten welke producten er zijn en waar de dichtstbijzijnde dealer zit. 

Er is een store locator (store finder) ontwikkeld waarmee je op postcode, woonplaats of via de landkaart (Google maps), kunt zoeken naar de dichtstbijzijnde dealer. Daarbij worden flagshipstores (waar het hele assortiment beschikbaar is) uitgelicht, gevolgd door de lijst met resultaten van alle winkels die minstens één Toppoint-product verkoopt. Op basis van de ingevoerde locatie worden de resultaten getoond in volgorde van afstand, dus de dichtstbijzijnde eerst. De stores worden dagelijks geüpdatet zodat het aanbod altijd actueel is. Je kan zelf aangeven of een winkel ‘preferred’ is. Daarmee kan Toppoint winkels uitlichten die zij extra onder de aandacht wil brengen.

Wanneer je jouw dealer hebt gevonden kan je direct een afspraak maken. Klik op ‘maak een afspraak’ en er verschijnt vervolgens een ‘prefilled’ formulier waarbij de betreffende dealer al staat ingevuld en je enkel jouw eigen gegevens nog hoeft in te vullen. Zo is het maken van een afspraak heel makkelijk gemaakt.

Product, dealer, afspraak!

 

De nieuwe leveranciers website voor Toppoint.eu heeft een hele heldere functie, ‘Wat is het assortiment?’, ‘Waar kan ik het vinden?’ en ‘Hoe kom ik in contact?’. Dat is waar we de focus op hebben gelegd en waar we samen met Toppoint in zijn geslaagd.

 

Een greep uit de features:

  • Makkelijke dealers vinden met de nieuwe Store locator
  • Eenvoudig preferred suppliers toevoegen
  • Flexibel gebruik van componenten
  • Helder overzicht van productaanbod