Een handzaam online portal voor interim medici

MijnTMI

Samen ontwikkelden we al eerder www.tmi.nl, zo kwam TMI ook naar ons toe met de vraag om hun portal te verbeteren. TMI is een detacheerbureau voor medici. Met meer dan 3000 verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten in binnen- en buitenland.
Naast dat TMI veel persoonlijk contact heeft met hun medewerkers bieden ze hen ook een digitaal platform aan. Dit portal was flink verouderd en de organisatie ging over op een ander CRM pakket: Navision. Het perfecte moment om kritisch te kijken naar de doelen van het portal voor TMI medewerkers.

Deze online omgeving zou de plek moeten zijn voor de TMI medewerkers, waar ze op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en gemakkelijk de benodigde informatie kunnen vinden over hun werkgevers. Daarnaast is het de plek waar ze kunnen inschrijven voor scholingen en events, maar dit bleef in het voorgaande portal achter. Het doel was daarmee gesteld: het ontwikkelen van een responsive web portal voor de TMI’ers waarmee ze up-to-date blijven, hun uren en planning kunnen inzien. Maar ook een omgeving is die bijdraagt aan de inschrijvingen voor scholing en events, om de kwaliteit en onderlinge verbinding te waarborgen. 

Een functioneel portaal met een professionele uitstraling

 

Naast het functionele, is voor TMI de onderlinge verbinding erg belangrijk. Het familiegevoel binnen TMI versterken. Daarom zijn we voor het ontwerp van mijnTMI uitgegaan van de zachte landing. Een prettige omgeving waar je als medewerker makkelijk je weg vindt naar je taken, maar met een persoonlijke touch. Met subtiele overgangen en overzichtelijke pagina’s ben je makkelijk wegwijs in de verschillende acties die je hier kan doen.

 

Een flexibel WordPress CMS


De gehele omgeving is gebouwd als een soort schil om de bestaande portal heen, waarin een aantal handige features zijn toegevoegd in het WordPress CMS. Het zelf inschrijven voor events en scholingen is makkelijker gemaakt voor de medewerkers, zodat er minder druk ligt op de backoffice. Daarnaast is het voor de backoffice ook makkelijker gemaakt aan de achterkant. Bij scholingen en events is zijn tijdvakken en deelnemerslimieten zijn makkelijk in te stellen, maar ook het handmatig toevoegen van deelnemers is aan de achterkant mogelijk. Zo blijft het overzichtelijk voor iedereen.

Alleen zien wat je nodig hebt

 

We zijn ook continue aan het uitbreiden op verschillende rechten en soorten gebruikers. TMI heeft namelijk een aantal verschillende soorten contracttypes, het kan daarom zijn dat sommige scholingen al in je contract zijn opgenomen of niet horen bij jouw profiel. Aan de achterkant is het dus makkelijk in te stellen welke content je ziet op basis van je contracttype en is het voor de TMI’er overzichtelijk. Geen ruis door informatie te zien die niet relevant is voor jou.

 

Doorontwikkeling op efficiëntie

 

Naast dat we continue bezig zijn om MijnTMI te verbeteren, komt het ook voor dat meerdere vragen vanuit TMI worden opgepakt als een project. Zoals bijvoorbeeld het toevoegen van de betaalmodule. 

Het inschrijfproces was zo makkelijk, dat de drempel soms te laag was. Er waren no-shows bij betaalde scholingen of er werd ingeschreven op scholingen die niet paste bij het profiel van de TMI’er. Hierdoor kwam er veel administratief werk bij kijken. Het toevoegen van een simpele betaalflow was hiervoor de oplossing. Een gekaderde oplossing die een hoop extra werk wegneemt, zo wordt MijnTMI elke keer een stukje efficiënter.