Online identiteit voor een karakteristiek reisbureau

Matoke tours

Matoke Tours is dé reisorganisatie als het gaat om de echte Afrika beleving. Ze stellen bijzondere luxe reizen op maat samen. We ontwikkelden een digitale huisstijl en website gekoppeld aan TravelSpirit.

Hoe kunnen we ook online onderscheidend zijn?

 

Kleinschaligheid, kwaliteit, service en persoonlijk contact staan bij Matoke voorop. Omdat ze gek zijn op Afrika en alles zelf ontdekken, weten ze echt waar ze het over hebben. Maar hoe vertaal je zo’n karakter naar een look & feel?

‘Going local’

 

Matoke is vernoemd naar typisch alledaags eten uit Oeganda, de groene kookbanaan. In een moodboard van de reisfoto’s van Matoke, verzamelden we andere typische kleuren, patronen en vormen die je veel ziet op straat, in stoffen, de rode stoffige aarde, het eten. Daaruit is het kleurpalet en de stijlelementen ontstaan. Het gevoel alsof je in Afrika een lokaal winkeltje in loopt en daar met een vriendelijk enthousiasme wordt ontvangen. Een stijl vol kleur, beweging en positiviteit. Een stijl waar je blij van wordt en die de liefde voor Afrika overbrengt!

Efficient contentbeheer

 

Door de grote omvang van reizen, excursies en beelden op de website en andere marketinguitingen, is gekozen voor TravelSpirit als centrale software voor contentbeheer. Door middel van een koppeling tussen TravelSpirit en WordPress hoeft Matoke een nieuwe reis of aanpassing in een bestaande reis alleen in TravelSpirit door te voeren. Daarnaast zijn de honderden high-res beelden makkelijk vindbaar in het CMS door middel van de bijbehorende MediaSpirit plugin. Pagina’s in het CMS zijn door Matoke zelf in te richten met verschillende contentblokken. Dat maakt het heel flexibel in gebruik, ook naar de toekomst toe.