De eerste lease-configurator van Nederland!

Justlease, dé specialist in private lease

Justlease is expert op het gebied van mobiliteit. Een van hun belangrijkste services: het aanbieden van alle mogelijke private leaseauto’s. Justlease kwam met de vraag of wij hun omvangrijke aanbod op een innovatieve en gebruiksvriendelijke manier toegankelijk kunnen maken voor de consument. Oftewel een unieke uitdaging: 

 

  • Geen handwerk meer! Auto’s op de website zetten was handwerk en met meer dan 20.000 configuraties is dat een hele grote kostenpost.
  • Elke auto online aanbieden! Door het manuele karakter van het werk waren sommige (niche) auto’s helemaal niet online te vinden. Zonde voor de liefhebber & een hoop gemiste sales kansen.
  • Kansen op het gebied van innovatie pakken! Een totaalbeleving die met de tijd meegaat en het de consument makkelijk maakt. 

 

Samen zijn we op zoek gegaan naar de beste manier om dit in de praktijk vorm te geven. Het resultaat: de Carculator, waarmee iedereen makkelijk een private leaseauto naar wens kan samenstellen. Een knalgele R-line VW T-Cross met panoramadak en een dik soundsystem? We got it!

Makkelijk de juiste keuze maken

 

Heb je een mobiliteitsbudget van 400 euro, waarmee je 2 jaar elektrisch wil rijden? De leaseauto die aansluit op deze wensen is zeker aanwezig binnen het aanbod van Justlease! Kijk zelf. Maar hoe maak je deze zoektocht naar de perfecte auto zo volledig en leuk mogelijk? Een auto uitzoeken is best wel tof maar veel mensen geven aan dat het ook stressvol is, doordat je door alle opties de auto’s niet meer ziet. De oplossing zit ‘m dus in het makkelijker maken van deze lastige keuze. 

Onderscheidend en uniek in aanpak

 

Justlease is de meest innovatieve aanbieder van private lease auto’s maar in dat imago zat een deuk. Hoog tijd voor grondig onderhoud! De teams van Acato en Justlease hebben nauw samengewerkt waardoor er 8 unieke concepten gecreëerd zijn. Tijdens een uitgebreid gebruikersonderzoek zijn de drie beste concepten voorgelegd: Gamified, Best Total Price en Pairwise Comparison.

 

Ieder concept benadrukt een ander element binnen de persoonlijke situatie van de consument. Gamified focust zich op de feelgood ervaring, Best Total Price neemt het budget als uitgangspunt en Pairwise Comparison legt de nadruk op een volledige keuze. Het concept dat het hoogste scoort op de criteria (innovatief karakter, servicegericht en betrouwbaar) komt als beste uit de test.

En de winnaar is?

 

Best Total Price! Met deze keuzehulp op basis van budget krijgt de consument inzicht in het totaalplaatje in slechts 2 stappen:

Stap 1. selecteer je totale budget (incl. verbruikskosten).

Stap 2. vul in hoeveel kilometers je denkt te maken per maand. 

 

Op basis van deze twee stappen toont Justlease de mogelijke opties en is de consument dichter bij de perfecte leaseauto. Waarom de focus op budget? De totale leaseprijs + verbruikskosten (benzine/oplaadkosten) is voor de consument doorslaggevend. Justlease speelt hiermee dus perfect in op het mobiliteitsbudget van de consument. Ook niet onbelangrijk, Justlease is de eerste private lease aanbieder die de consument op deze manier transparantie biedt.

Handen ineen voor de realisatie!

 

De realisatie van de Carculator was een hele uitdaging gezien het omvangrijke aanbod (en dus de hoeveelheid aan data) van Justlease. Het WordPress CMS waarin de auto’s handmatig werden ingevoerd, moest worden omgebouwd tot een oplossing zonder handwerk. Waarbij de data direct uit backend naar de frontend werd gebracht.

 

Om dit complexe proces op rolletjes te laten verlopen werd en wordt er nog steeds nauw samengewerkt met het development team van Justlease. Zo hebben we de API van Justlease gebruikt om alle data op te halen, te sorteren en te berekenen. 

 

Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat we binnen 4 maanden de MVP van de Carculator hebben kunnen realiseren. Ben jij de Carculator reclame al tegengekomen? Kijk ‘m hier! Nog steeds wordt er dagelijks druk gewerkt aan het optimaliseren van de Carculator. Zo zorgen we ervoor dat deze zo conversie georiënteerd mogelijk is. De proactieve houding van beide teams is hierin absoluut key!

 

Wat maakt de Carculator uniek?

  • check Eerste configurator voor leaseauto’s in Nederland
  • check Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk to the max!
  • check De Carculator maakt lastige keuzes makkelijk!
  • check Geeft Justlease inzicht in klanten en hun behoeften

“Vanaf moment 1 hebben we er als team onze schouders onder gezet. Ik ben er enorm trots op dat we vanuit de data en klantfeedback een totaal nieuw concept in de private lease markt hebben neergezet. Samenwerking tussen business, UX en development was gedurende de afgelopen maanden optimaal."

Tom Dwars - General Manager B2C Justlease

Dit is pas het begin…

 

De Carculator geeft de consument de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke en visuele manier een leaseauto te configureren en calculeren. Voor de consument een ideale vinding en voor Justlease de innovatie inhaalslag die ze voor ogen hadden. Justlease neemt met de eerste configurator voor leaseauto’s in Nederland een unieke positie in binnen de private leasebranche. En we zijn nog zeker niet klaar. We blijven de Carculator doorontwikkelen totdat iedereen z’n droomauto heeft gevonden. Dit is pas het begin… 

Meer weten over dit project?