De mijn-omgeving waar alles samenkomt voor INretail-leden!

INretail

Stel je voor: je hebt twee duurzame modewinkels. Letterlijk en figuurlijk een hele onderneming, waar je het nodige advies bij kan gebruiken. Daarom ben je vast en zeker lid van INretail: de brancheorganisatie voor alle ondernemers in de retail non-food. Een partij waarvoor Acato de nieuwe website mocht ontwerpen & bouwen, inclusief portal in de vorm van een mijn-omgeving.

 

In deze mijn-omgeving kunnen INretail-leden inloggen en van alles regelen, beheren & instellen. Ook hebben de leden toegang tot informatie en artikelen op de website die alleen voor leden beschikbaar zijn. En niet alleen voor de INretail-leden is het portal een handige tool. Voor INretail biedt de mijn-omgeving een inkijkje in wie hun leden zijn en wat zij precies doen. Een win-win voor beiden die:

 

  • De basis legt voor de personalisatie op de website.
  • Makkelijk overzicht biedt voor alle INretail-leden.
  • INretail zelf nieuwe inzichten geeft in essentiële data.
  • Een verlengstuk is van de vraaggestuurde website.

 

 

13.000 leden + informatie koppelen

 

Laten we van start gaan met wat technische details. Want wie zijn deze leden van INretail? Dit is een diverse club van maar liefst 13.000 ondernemers in Nederland. Een omvangrijk klantenbestand, dat INretail beheert in een eigen CRM-systeem (customer relationship management systeem). Hierin beheert INretail alle klanten, relaties, kortom: alles! Het bouwen van het portal begon dan ook met het maken van een koppeling met het CRM-systeem van INretail door middel van een API (application programming interface).

 

Op deze manier kan INretail gewoon blijven werken vanuit hun CRM-systeem en is het portal alleen voor de INretail-leden. Maar hoe krijgt INretail alle informatie binnen vanuit het portal? Goede vraag! Het portal dat wij gebouwd hebben leest de data in vanuit het CRM-systeem en stuurt vervolgens ook weer data terug. Zo gaat er 0 informatie verloren en is alles in sync!

6 onderdelen van het INretail portal!

 

Wanneer leden inloggen met hun inloggegevens komen ze terecht in de mijn-omgeving. Misschien hebben ze wel een tijd niet ingelogd en staat er “Welkom terug!” met de vraag of alle gegevens nog kloppen. Het is belangrijk om even goed te kijken of alles klopt. Ja? Fijn, dan kunnen ze door! Zoals te zien in het menu, bestaat het portal uit 6 verschillende onderdelen. Ieder met eigen functionaliteiten: 

 

  1. Mijn profiel: de plek waar leden persoonlijke informatie & voorkeuren kunnen beheren. Van verjaardagen tot interesses, alles kan tot in detail worden ingesteld! 
  2. Mijn organisatie: hier komt de informatie over de organisatie aan bod. Bij welke organisatie is het lid werkzaam en welke functie heeft deze persoon binnen de organisatie? Ze delen het hier met INretail! 
  3. Mijn CBW-erkende vestigingen: Op deze pagina kan informatie voor de CBW-erkende vestigingen van de organisatie worden aangepast, zodat de profielpagina op www.cbw-erkend.nl up-to-date blijft. 
  4. Mijn collectieve aanvragen: een overzicht van alle doorlopende producten & diensten die het lid afneemt bij INretail, dat is hier te vinden!
  5. Mijn aanvragen: Als een lid een aanvraag voor bijvoorbeeld een INretail bedrijfsadvies heeft gedaan in de online ledenwinkel, is deze aanvraag hier terug te vinden. Erg overzichtelijk! 
  6. Mijn bestellingen: Heeft een lid een pinapparaat met korting aangeschaft in de INretail ledenwinkel op de website? Hier is precies te zien welke eenmalige producten & diensten zijn aangeschaft. 

 

De laatste 3 onderdelen spreken voor zich en geven inzicht in wat er is aangeschaft in de ledenwinkel op de INretail website. Maar de eerste drie onderdelen vragen om wat meer uitleg. Zo zijn “Mijn profiel” & “Mijn CMW-erkende vestigingen” van belang voor de INretail-leden en “Mijn organisatie” als bron van data voor INretail zelf. Laten we wat dieper in deze onderdelen duiken…

Voorkeuren, functies & nog meer instellingen…

 

Wanneer leden inloggen komen ze gelijk op de pagina “Mijn profiel” waar ze al hun persoonlijke informatie en voorkeuren kunnen instellen. Zo zien ze wanneer ze voor het laatst zijn ingelogd, hun functie & nevenfunctie, contactgegevens en verjaardag. Zeker verjaardagen zijn interessant voor INretail en hun communicatie. Wie wil er nou geen persoonlijke verjaardagsmail ontvangen? Ook zien leden hun laatst bekeken berichten & artikelen op de INretail website. Dat ene handige artikel is dus altijd terug te vinden! 

 

Ook staan op deze pagina alle persoonlijke voorkeuren, die het bruggetje vormen naar de website van INretail. Het zit zo: op basis van de voorkeuren die leden in de mijn-omgeving instellen, wordt de content op de website aangepast. Super handig, want zo vinden leden makkelijk de voor hen meest relevante berichten & artikelen! De website beweegt dus mee met de voorkeuren die hier in de mijn-omgeving zijn opgegeven. Heeft een lid een onderneming in de mode met een online webshop? Dan is het handig om sowieso ‘online’ in te stellen als interesse. Waarom? Alle content in deze categorie zal dan voorrang krijgen wanneer het lid ingelogd de website bezoekt. 

 

Hoe deze slimme website van INretail precies werkt en samenhangt met het portal, lees je hier:

Beheer CBW-erkende vestigingen via INretail

 

Deze pagina van de mijn-omgeving zet alle CBW-erkende vestigingen van de organisatie van het INretail-lid op een rijtje. Klinkt ingewikkeld, maar is super handig! CBW-erkend is een keurmerk voor kwalitatieve winkels die hun afspraken netjes na komen. Hier wil je als ondernemer 100% bij horen! Op de website van CBW-erkend (klik hier!) vinden ondernemers een overzicht van alle CBW-erkende vestigingen + contactgegevens. Dat zijn er nogal wat! En deze gegevens moeten ergens beheerd worden… 

 

Wanneer leden op de CBW-erkend website op inloggen klikken komen ze op de website van INretail terecht. Huh, hoe zit dit? Wij hebben ervoor gezorgd dat leden binnen de mijn-omgeving van INretail ook gelijk de gegevens van hun CBW-erkende vestigingen kunnen beheren. Perfect, want alles op één plek kunnen regelen is top! Alles zit nu gecombineerd in 1 API. Dit betekent dat wanneer leden de informatie van hun CBW-erkende vestiging aanpassen in het INretail portal > deze informatie naar het CRM-systeem van INretail wordt verstuurd > die deze informatie weer doorstuurt naar de CBW-erkend website. 

Inzicht voor INretail in alle organisaties!

 

In “Mijn organisatie" vinden en beheren leden alle informatie met betrekking tot hun organisatie. INretail komt op deze pagina alles te weten over de organisaties, zodat ze hun leden nog beter kunnen helpen! Zo hebben we nieuwe velden toegevoegd aan de nieuwe mijn-omgeving: segment, assortiment, verkoopvloeroppervlakte en horeca. Super waardevol voor INretail! Want deze extra informatie x 13.000 INretail-leden = nog meer nuttige data om de dienstverlening te verbeteren. 

 

Een belangrijk detail: er kunnen meerdere mensen binnen een organisatie een INretail-account hebben. Aan de achterkant van de portal maken we onderscheid tussen verschillende soorten: accounts die kunnen lezen & accounts die kunnen wijzigen. Wil een lid naast een eigen account ook voor een HR-medewerker een INretail-account waarmee deze persoon alles kan lezen? Geen probleem! Net als bij de INretail website zit achter de mijn-omgeving een rechten en rollen systeem. Voor ieder wat wils dus! 

Hoe hebben wij het makkelijk gemaakt?

 

De connectie met de INretail website is wat het portal zo uniek maakt! Van het instellen van persoonlijke voorkeuren voor een optimale ervaring op de website, tot het inzien van aankopen in de ledenwinkel. Makkelijker wordt het niet voor INretail-leden! Voor INretail zelf geeft het portal maximaal inzicht. Zeker nu de leden nog meer extra informatie kunnen geven in het portal. Zo heeft iedereen overzicht & inzicht en kunnen er nog makkelijk duizenden leden bijkomen! 

Meer weten over dit project?