Mijn omgeving voor Elck Wat Wils

Elck Wat Wils Vereniging voor middenstandshuisvesting

Woningbouwvereniging Elck Wat Wils (EWW) had al enige tijd een website die niet naar behoren functioneerde en maar niet af leek te komen. De behoefte aan een nieuwe, goedwerkende website, was groot

 

Zij benaderde ons met de vraag of wij hen konden helpen met een website waar zowel bewoners als bestuursleden makkelijk mee overweg zouden kunnen. Het probleem was dat de website weinig actueel voelde en leden het niet ervaarde als een aantrekkelijke website die EWW representeerde. Daarnaast was het een hoofdpijndossier aan het worden voor diegene die de website moesten onderhouden en beheren. 

Een mijn omgeving die eenvoudig te beheren is en intuïtief werkt.

 

Wij hebben EWW hier natuurlijk graag bij geholpen en hen hopelijk op een goede manier ontzorgd. Wij hebben met plezier gewerkt aan het ontwerp en de realisatie van deze mijn omgeving.

Wat nog wel leuk is om te vermelden is dat we uitdrukkelijk de vraag kregen de website zo min mogelijk te laten converteren, iets wat tegen onze natuur ingaat, maar ook begrijpelijk is voor een vereniging die niet kan groeien en waarvoor de animo altijd groot is.

Aanpak

 

Omdat de website voor EWW voornamelijk bedoeld is voor bewoners en leden van de vereniging, ligt de nadruk op het gedeelte na de inlog, de mijn omgeving. Hierin hebben we samen met EWW gekeken naar de behoeftes van de verschillende gebruikers van de website. Iemand die op de wachtlijst staat is al geholpen met het vinden van een e-mailadres, terwijl iemand die al bewoner is bijvoorbeeld wil weten wanneer de reparaties aan de woning plaats zullen vinden. Daarnaast is het van belang dat bestuursleden, die het beheer van de website voor hun rekening nemen, er op een intuïtieve manier mee kunnen werken, ook als zij minder bekend zijn met moderne technologie.

Resultaat

 

Het resultaat voor EWW is een mijn omgeving die oogt als een heldere blokkendoos, waar je gemakkelijk de weg kunt vinden en waar je persoonlijk wordt aangesproken. Dat past goed bij de vereniging, die bestaat uit hele betrokken leden.