In 1 klik absolute zekerheid

Dokkz

Hoe verpak je een blockchain oplossing in een laagdrempelige tool voor consumenten en voor bedrijven?

Dokkz is een preventieservice tegen fraude. Met Dokkz kan je digitale documenten registreren en vervolgens door iedereen laten checken op echtheid. De service werkt door de unieke digitale vingerafdruk van een document te registreren op de blockchain. Heel interessant, maar het klinkt ook lastig. Hoe zorgen we dat de service, ondanks de gecompliceerde techniek, uitblinkt in gebruikersgemak?

 

Tegenwoordig kan je er niet altijd meer vanuit gaan dat er niet gesjoemeld is belangrijke digitale documenten. Het laten checken van dit soort documenten op echtheid kost vaak veel geld en tijd. Dokkz geeft 100% zekerheid over de validiteit van een digitaal document wanneer deze geregistreerd is bij hen. Als gebruiker kan je binnen enkele seconden zekerheid hebben over de echtheid van je document.

Flow door animatie

 

Dokkz is ontworpen om heel eenvoudig te zijn. Hoe zorg je ervoor dat de gebruiker dit ook zo ervaart? Micro animaties en transities spelen hierbij een grote rol. Micro animaties zijn subtiele bewegende elementen op de website. Beweging trekt de aandacht, zo kan je ook de aandacht sturen naar de juiste plekken. Micro animaties trekken de gebruikers ergens in, maar geven de gebruiker ook een indicatie van feedback na een actie. Is mijn formulier juist ingestuurd? Is de file goedgekeurd? Zo krijgt je als gebruiker ook visuele feedback op je actie naast een tekstuele bevestiging. 

 

Daarnaast maken we gebruik van verschillende transities. Op web zijn transities overgangen of veranderingen in een pagina of tussen verschillende pagina’s. Met transities neem je je gebruiker mee in wat er gebeurd en waarom zaken veranderd. Dat zorgt voor een zachte landing op je volgende scherm. 

 

Door gebruik te maken van deze technieken voelt Dokkz als een laagdrempelige en lichte tool.

Coming soon!

 

De vraag aan Acato ging initieel over het ontwikkelen van een UX en Visual design. Na een zeer positieve reactie op het ontwerp, zijn deze plannen uitgebreid naar de bouw van de frontend. We kunnen de launch date nog niet verklappen maar die is binnenkort! Hou de website in de gaten of volg Dokkz op linkedin.