Een unieke online koffie beleving

Bocca, coffee roasters

Een sterk merk neerzetten is een mooie uitdaging. Wat bij Bocca de oplossing bood was de Blue Ocean Strategy die we hebben toegepast tijdens de kick-off. Tijdens de gezamenlijke sessie werden de onderscheidende factoren van Bocca nogmaals scherp neergezet. Dit creëerde draagvlak voor bepaalde keuzes en bood goede input voor de design fase.

Specialty coffee via een webshop

Bocca is een van de eerste speciality coffee roasters in Nederland die het gehele proces van boon-tot-cup faciliteert. Een enorme branderij verzorgt de duizenden kilo’s koffiebonen voor zakelijk gebruik en consumenten. De dynamiek om aan consumenten en zakelijke klanten te leveren heeft ons laten kiezen voor een combinatie van 3 factoren:

  • WordPress voor het beheren van de (landing)pagina’s.
  • WooCommerce voor het afhandelen van zakelijke en particuliere bestellingen
  • Op enkele belangrijke touchpoints Wow-factoren; designelementen met extra liefde.

Onderscheidende kenmerken op elk onderdeel van de site is vrijwel onhaalbaar. Vooral als er een limit op het beschikbare budget zit. Daarom is er besloten om voor de meeste basisonderdelen uit te gaan van bestaande techniek. Hierdoor kon er meer aandacht en liefde gestoken worden op de plekken waar de bezoeker zijn keuze maakt; zoals de homepage en productpagina.

 

Een unieke FAQ-module of custom made check-out ontwerpen is veelal niet nodig. De conventies zijn hierin voor 90% van de gevallen al voldoende. Voor deze elementen hebben we WordPress en WooCommerce ingezet. Zo diende WooCommerce voor het volledig afhandelen van bestellingen, abonnementen en aanmelden op trainingen. Ook is middels een premium plugin een complex schema voor verzendkosten ingebouwd.

De professionele begeleiding en het advies van begin tot eind maakten dit een leerzaam project met een mooi resultaat

Anne, Online Marketeer Bocca

Onze tips en zelf aan de slag

 

  • Bedenk vooraf goed welke onderscheidende factoren jouw merk biedt. Bijvoorbeeld door middel van een Blue Ocean sessie.
  • Bepaal op welke plekken de extra aandacht in design / functionaliteit nodig is. Stem dit goed af met het internetbureau.
  • Tijdens de bouw ontstaan er altijd ideeën voor extra functionaliteit. Veelal is een deel van bijvoorbeeld een webshop functionaliteit al eens gebouwd. Premium plugins kunnen hierin uitkomst bieden en development budget drukken.

Wil je een webshop maar vind je branding net zo belangrijk? Neem contact met ons op.