Een website met aandacht en inspiratie

Bijzonder Plekje

Al meer dan 10 jaar inspireert schrijfster Marleen Brekelmans haar lezers met bijzondere hotels, overnachtingen en sfeervolle vakantiewoningen. Unieke en verrassende plekken in Europa, zorgvuldig geselecteerd door Marleen zelf. 

Wat ooit startte als een blog is uitgegroeid tot een inspirerende content website. Hier staan beleving en hand geselecteerde logeeradressen hoog in het vaandel.

 

 

Karakter in design

 

Hoe kunnen we de personal touch nog meer naar voren laten komen op de site? Eigenlijk het gevoel dat in fotografie mooi terugkomt op het Instagram profiel (21k volgers). Wat we daarin terug zien zijn: Oog voor detail, rust, aandacht en karakter. Elk bijzonder plekje heeft iets eigenzinnigs wat het bijzonder maakt en dat willen we laten spreken. Dat hebben we vertaald in het redesign met een soft palette aan kleuren met heldere blokken en duidelijke ingangen.

Bijzondere plekjes makkelijk vinden

 

De pareltjes kunnen vinden, daar zijn Marleen en haar team erg goed in. Online vindbaar zijn in zoekmachines is voor haar cruciaal. Hiervoor zijn diverse on-site SEO optimalisaties gedaan en een custom Google AMP template opgezet.

 

Google AMP

We hebben een custom template gemaakt met het Google AMP framework voor de specifieke locatie pagina’s. AMP is een service vanuit Google waarmee pagina’s op mobiele apparaten (vrijwel) instant laden. Er wordt gebruik gemaakt van componenten welke worden gehost bij Google. Door deze techniek zal je enkele concessies moeten doen in design, omdat niet elk component wordt ondersteund. Echter geeft Google bij het bepalen van online vindbaarheid extra waarde aan laadsnelheid en AMP pagina’s. Door deze keuze zijn de locatie pagina’s nu extra goed vindbaar. 

 

Catchy themapagina’s

Met meer dan 700+ bijzondere plekjes op Marleen’s website, zijn er veel overlappende thema’s. Zoals hondvriendelijke locaties, met zwembad of in het bos. Door hiervoor speciale themapagina’s te maken draagt het bij aan de online vindbaarheid op deze overkoepelende thema’s. Dit aantal themapagina’s groeit wekelijks en kan ze volledig zelf beheren. 

 

Samen ontwikkelen we verder

 

Elk jaar een stapje verder. We kijken samen naar continue verbeterpunten door de websites heen. Vanuit de data en feedback van huidige bezoekers zoeken we naar de belangrijkste onderwerpen en gaan hiermee aan de slag. Zo maken we Bijzonder Plekje stap voor stap nog mooier en gebruiksvriendelijker.