Websites

Wat wij belangrijk vinden in een website? Mooi design, effectief en rendabel. Onze werkwijze is erop gericht om zo veel mogelijk waarde toe te voegen aan je bedrijf. Want je website is een middel, niet een doel.

Mooi design heeft een functie

Wist je dat mensen de kwaliteit van je product of dienst als hoger zullen beoordelen als je een aantrekkelijke website hebt? Dat komt door een gekke hersenkronkel die alle mensen hebben die het ‘Halo effect’ genoemd wordt. Kort door de bocht: Mooie mensen worden eerder intelligent, aardig en competent gevonden dan minder mooie mensen. En dit geldt ook voor producten zoals een website. Hoe mooier je website is hoe meer vertrouwen mensen zullen hebben in je aanbod. 

 

Mooi vinden we dus belangrijk omdat het de functie versterkt. Goed design heeft ook andere voordelen. Het schept rust en orde. De belangrijkste informatie en knoppen vallen het meeste op waardoor het voor je gebruikers makkelijker wordt om de juiste actie te doen.

mooi design functie illustratie

Hoe maak je een effectieve website?

 

Strategie

Effectief begint met het bepalen van de juiste doelstellingen. Een webshop waar heel veel mensen komen kijken maar waar niemand koopt is niet effectief. We starten een traject altijd met een strategie fase. We helpen je om de juiste doelen te formuleren, een business case te schrijven en waar nodig zaken te valideren met klanten/gebruikers. Dit geeft zekerheid voor de investering.

 

 

 

UX

Met je website wil je een bepaalde doelgroep bereiken. Hoe beter je deze doelgroep kent hoe groter de kans is dat je ze daadwerkelijk bereikt. Onze User Experience Designers kijken samen met jou op welke manier we de eindgebruikers kunnen betrekken in het ontwikkelingsproces. Enkele technieken die we vaak inzetten:

 

  • Customer journey mapping
  • Interviews
  • Surveys
  • Cardsorting
  • Usability testing
  • Focus groups
  • Design sprints
Techniek

2 zaken die onze opdrachtgevers altijd belangrijk vinden zijn snelheid en responsiveness. Daarom zijn wij ons gaan specialiseren in headless technologie en progressive web app development. Voor onze websites gebruiken wij namelijk meestal WordPress als CMS. Dat is met goed recht het meest populaire CMS ter wereld. Maar WordPress beperkt ook mogelijkheden om nieuwe technieken in te zetten. Technieken die de gebruikerservaring ten goede komen. Super fijne pagina transities, performance en optimalisaties voor mobiel gebruik. Om het beste van 2 werelden te kunnen bieden hebben wij technologie ontwikkeld om een headless Vue.js frontend te laten draaien op het CMS van wordpress.

 

 

Wanneer is je website rendabel?

Een investering moet zich terugverdienen, ook online. In een typisch project zien we dat er op 2 kanten wordt ingezet. Meer sales of leads waarmee je groei ambities mee kan halen, dit gaat meestal over meer omzet. Anderzijds is online ook een perfect kanaal waarmee interne kosten gereduceerd kunnen worden. Automatisering wat handwerk vervangt. Soms is dat al zo simpel als een goede supportomgeving op te zetten wat het aantal belletjes en mailtjes met 50% kan reduceren. Als daar 4 fte op zitten scheelt dat je zo 120k op jaarbasis. De prognoses voor new business en kostenreductie vormen de leidraad voor de investering die gedaan kan worden.

 

Designkit

Acato maakt maatwerk websites. Dat wil zeggen dat we slim gebruik maken van bestaande systemen, frameworks en plugins maar dat we daarnaast alles exact op maat kunnen maken. In 2019 hebben wij de Acato Designkit gelanceerd. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om een maatwerk website te laten ontwikkelen met een beperkt budget. Door gebruik te maken van een hoop geweldige standaard componenten kan het budget effectiever ingezet worden op zaken die voor jou het verschil maken.

Maatwerk mogelijkheden

We worden graag uitgedaagd! Nodig ons uit om mee te denken of vraag ons een quickscan te doen.

Voorbeeld cases van websites: