User Experience

We versmelten UX principes en digitale identiteit tot een snel toetsbaar concept voor een optimale user experience.

Anti frustratie

Heb jij ooit gefrustreerd achter je computer gezeten en je afgevraagd wat je in hemelsnaam moest doen om dat ene dingetje werkend te krijgen? Vast wel, gebeurt in onze ogen nog steeds veel te vaak. Dat gefrustreerde gevoel is het exact tegenovergestelde van goede UX. Goede UX is dat je hoofd helemaal niet bewust bezig is met de interface. Net als naar huis fietsen nauwelijks een bewust proces is. Wij streven echter naar een fantastische UX en in onze optiek is dat 90% frictieloze interactie en 10% magie die je bij blijft.

60
Toename van sales cijfers bij bedrijven die flink investeren in UX.

NEA 2016

“Ziet er geweldig uit, voelt logisch, het werkt gewoon lekker” 

- - jouw toekomstige gebruiker.

Een solide basis

Stel dat elk land zijn eigen verkeersborden en verkeersregels had dan zou een roadtrip naar spanje een ware hel zijn (en levensgevaarlijk n.b.). Online zijn er gelukkig ook (ongeschreven) regels waardoor het voor iedereen een stukje makkelijker wordt om deel te nemen aan het digitale verkeer. Onze ontwerpers zijn experts in de regels van het web en de meest recente ontwikkelingen.

 

Interesse in hoe goed jullie website scoort? Onderwerp hem dan aan onze UX scan en krijg inzicht in de verbeterpotentie.

Onze tools voor de beste user experience;

Branding | een merkversterkende online look & feel

UX design | de inrichting van optimale user flows

User testing | we toetsen aannames en concepten bij gebruikers

 

Branding

Vanuit jouw strategie en positionering creëren we een merkversterkend concept. Een sterk merk is onderscheidend en wekt emotie op. Als je mensen raakt, komen ze sneller in beweging en onthouden ze je makkelijker. Dit is ook super belangrijk voor klantbehoud. Wij zorgen voor een online branding waar jouw klant voor valt. Om een uniforme look & feel te borgen maken we ook online styleguides.

 

UX design

We werken unieke UX principles uit die het beste aansluiten op jouw merk en doelgroep. In de schermen laten we duidelijk zien hoe de gebruikersbehoeften en merkessentie doorvertaald worden naar de interfaces. We maken wireframes van de pagina’s, voor verschillende devices. Dit geeft een goed overzicht van de scope en logica tussen en binnen pagina’s. Dit is de basis voor een volledig ontworpen online omgeving.

 

User testing

Een website of portal moet logisch voelen voor de gebruikers, dat doen we door nauwe samenwerking met de doelgroep. We helpen je graag met toetsen van risicovolle aannames bij (potentiële) gebruikers door middel van user testing. Dit geeft inzicht in wat de gebruiker wil en verwacht. Deze voice of the customer moet leidend zijn voor beslissingen. De uitkomsten helpen bij het snel maken van beslissingen.

We kunnen in verschillende projectfases user testen;

  • De huidige situatie testen > hiermee brengen we de grootste kansen in kaart
  • Een mock up of clickable demo van een nog te ontwikkelen omgeving testen > hiermee toets je in een vroeg stadium of dat wat je wil ontwikkelen aansluit bij de gebruikerswensen en verwachtingen
  • Een nieuw ontwikkelde omgeving testen > voor doorontwikkel kansen

Een emotionele connectie

Design draait niet alleen maar om de ratio, de logica maar ook om het voelen van een emotionele connectie, de chemie. Net als bij echte mensen vinden we karakter online ook erg belangrijk. Je wil dus ook een beetje eigenzinnig zijn, af en toe je gebruikers verrassen. Onze brand & visual designers komen met creatieve oplossingen die perfect passen bij jouw merk en de context van het gebruik. We helpen ook met het neerzetten van een nieuwe merkidentiteit of het creëren van een digital branding als het offline gedeelte al staat.

Van UX naar pixels en code

Als de User Experience fase is afgerond gaan onze designers, frontend en backend developers aan de slag om het product te maken. Dat doen ze in de Realisatie fase.