Online strategie

Een roadmap met visie, gebaseerd op duidelijke KPI’s en harde data.

Misschien heb je een idee dat net een stap concreter gemaakt zou moeten worden voordat de potentie zichtbaar is. De richting is wel duidelijk, er zit misschien een gouden kans, maar misschien mist er nog een ingrediënt… We helpen graag om je idee een slag tastbaarder te maken en een aanpak te formuleren. Je ontwikkelbudget uitgeven aan een onzeker traject is oldschool: er zijn zoveel mooie manieren om stap voor stap je idee te toetsen en sneller te laten renderen.

Acato kan bijdragen vanuit haar online ervaring en inlevingsvermogen in de business waarin je opereert. Acato is graag klankbord, scherpt concepten aan en kan een heldere presentatie verzorgen. We doen dit met krachtige lean tools, die we vooral heel erg praktisch en doelgericht inzetten. Denk hierbij aan business canvas en value proposition canvas, blue ocean, customer journeys mapping of pressure cooker sessies waarin we extreem snel tot een prototype komen. Misschien schetsen we enkele scenario’s die we valideren met echte gebruikers. Je wil niet weten wat dat soms oplevert aan onverwachte inzichten.

Als het nodig is bouwen we een postkantoor na (om bijvoorbeeld een het nieuw ontworpen kassasysteem te testen voor PostNL), maar het kan ook zijn dat het volstaat om de straat op te gaan met twee versies en een supersnelle guerilla test te doen (voor Riksja Travel om het begrip van verschillende nieuwe proposities te testen).

We hebben gemerkt dat deze praktische middelen, indien juist ingezet en goed gefaciliteerd, een fijne zwengel kunnen geven en een natuurlijke overgang kunnen vormen van een denk-stand naar een aanpakken-stand. Juist ook als er nog draagvlak bij team of stakeholders gecreëerd moet worden.

Vaag idee? Haal ‘m door onze kritische gehaktmolen, we helpen je graag een flinke stap verder.