Gemeentelijke website

Wij maken het leggen van de basis voor al jouw publieke websites makkelijk!

Intro

Als gemeente wil je zeker weten dat iedereen makkelijk online de weg kan vinden. Sterker nog, er is wet- en regelgeving waar publieke websites aan moeten voldoen. En daarnaast wil je als gemeente koploper zijn en een website van de toekomst hebben. Acato begeleidt je in dit proces & maakt het makkelijk. Met als resultaat: een nieuwe website die staat voor jouw gemeente! 

Er komt dus veel kijken bij een nieuwe publieke website. Je wilt de beste digitale ervaring voor gebruikers, maar deze moet ook accessible zijn. Wij helpen met het bouwen van een inclusieve website, die dient als basis voor al jouw subsites. Zo creëren we jouw digitale ecosysteem, waar je eindeloos uit kan putten! 

Waarom?

Waarom juist nu?

 

De website is het digitale uithangbord van een gemeente. En moet sinds 2018 voldoen aan de door de Europese Unie opgestelde WCAG 2.0 richtlijnen. Dit zijn richtlijnen voor de toegankelijkheid van een website. Logisch, want iedereen moet gebruik kunnen maken van alles dat jouw website te bieden heeft!

Ook is het belangrijk om als gemeente digitaal voorop te lopen. Dit betekent: een gemeentelijke website die gebouwd is op de nieuwste ontwikkelingen binnen de digitale dienstverlening. Het Open Webconcept is hier een goed voorbeeld van. Reden genoeg om stappen te ondernemen richting een nieuwe website.

Wat?

Waar kunnen wij mee helpen?

 

Met de strategie, het ontwerp en development van jouw nieuwe gemeentelijke website. Of het nu gaat om een nieuwe hoofdwebsite, een WerkenBij website of een subsite. Wij gaan je hiermee helpen! 

Wij bieden een website die:

  • 100% accessible is en voldoet aan alle wetgeving. 
  • De stijl van jouw gemeente behoudt & vernieuwt.
  • Als basis dient voor al jouw gemeentelijke subsites.
  • Is afgestemd met stakeholders binnen de gemeente.
  • Toekomstbestendig is & het je makkelijk maakt.

Portfolio

Deze gemeenten gingen je voor

 

Verschillende gemeenten gingen je voor en schakelden ons in voor hun nieuwe website. Van het bruisende Stichtse Vecht tot De Dienst Noardwest Fryslân en onze eigen gemeente: Den Haag. Allemaal unieke websites die voldoen aan alle verplichte eisen & het karakter van de gemeente versterken!

WerkenBij website

Gemeente Stichtse Vecht

Een WerkenBij website die zich onderscheidt!

Accessibility

Een inclusieve publieke website

 

Er zijn verschillende manieren waarop je een website accessible kan maken. De WCAG 2.0 richtlijnen helpen hierbij en maken toegankelijkheid concreet. Zoals: het hebben van een voorleesfunctie op de website en voldoende contrast in het ontwerp & kleuren op de website. Daarnaast zit een groot gedeelte van toegankelijkheid aan de achterkant van de website.

Onze accessibility experts Tom en Annet weten alles van toegankelijkheid voor gemeentelijke websites. En adviseren gedurende hierin gedurende het ontwikkelen van de website. Op naar een inclusieve publieke website!

Quote van Annet over belang Accessibility gemeenten!

Annet - Accessibility expert

Recyclen 

De oplossing voor al jouw subsites

 

Als gemeente heb je naast een hoofdwebsite vaak meerdere websites. Deze moeten snel & flexibel worden ontwikkeld. Gelukkig kunnen deze subsites worden opgebouwd met de herbruikbare onderdelen van de hoofdwebsite. Zo creëren we een recyclebaar digitaal ecosysteem voor al jouw subsites. 

Hoe? Door gebruik te maken van onze Acato Designkit, waarin je kan spelen met maatwerk & bestaande componenten. Zo hebben we voor gemeente Stichtse Vecht ook de subsite ontwikkeld voor winkelcentrum Bisonspoor2020 en zijn we bezig met de website voor Sportpunt Stichtse Vecht. Allemaal op basis van de WerkenBij website (gebouwd met de Acato Designkit). Makkelijker wordt het niet!

Open Webconcept 

De bouwstenen van het Open Webconcept

 

Nederland telt 352 gemeenten. Waarom zouden we telkens opnieuw het wiel uitvinden voor elke website als het ook makkelijk kan? Het Open Webconcept heeft hier de perfecte oplossing voor! En maakt het mogelijk voor gemeenten om gezamenlijk dataservices & online toepassingen te ontwikkelen. 

Zie het als een blokkendoos met componenten waar telkens nieuwe blokken aan worden toegevoegd. Vaak maken websites van gemeenten namelijk gebruik van hetzelfde soort componenten. Waarom zou je de basis hiervan niet delen en elkaar op weg helpen?

Quote van Jeroen over belang Open Webconcept gemeenten!

Jeroen - Open Webconcept expert

Een aantal voordelen voor gemeenten op een rij:

  • check Geen gedoe met licenties & alleen kosten voor het beheer!
  • check Onafhankelijk van een leverancier data op kunnen slaan!
  • check Geld & tijd over voor alle andere aspecten van de website.
  • check Draag bij aan de ontwikkeling van het Open Webconcept!

Werkwijze

Dit is hoe we graag werken

 

Voor elk project stellen we een scherpe planning op. Daarom is het belangrijk om duidelijke stappen en processen te hanteren om tot een succesvol resultaat te komen. We starten met… Vervolgens… Tot slot… Met als uiteindelijk doel: een nieuwe publieke website! Je wordt bij elke stap in het proces betrokken en er is altijd ruimte voor feedback.

 

Meer weten over onze werkwijze? Download dan het overzicht.

Animatie Hoe we graag werken

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?

Contact

Met onze experts sparren over jouw uitdaging?