Een website voor jouw gemeente

Samen met jou maken we het makkelijk voor burgers, bewoners en ondernemers.

Als gemeente wil je zeker weten dat iedereen makkelijk online de weg kan vinden. Sterker nog, er is wet- en regelgeving waar publieke websites aan moeten voldoen. En daarnaast wil je als gemeente iedereen van jong tot oud goed helpen. Acato begeleidt je in dit proces & maakt het makkelijk. Met als resultaat: een nieuwe website die jouw gemeente verder helpt. 

Er komt veel kijken bij een nieuwe publieke website. Je wilt de beste digitale ervaring voor gebruikers met accessibility als uitgangspunt. Wij helpen met het bouwen van een inclusieve website, die ontworpen is ​​voor iedereen en niemand buitensluit. En hoe mooi zou het zijn als je nieuwe gemeente website ook ingezet kan worden voor talloze subsites? Bijvoorbeeld een campagne website of een werkenbij website. We stellen een digitaal systeem samen, waar je één keer in investeert, maar op verschillende websites gebruik van kan maken.

Waarom?

Juist nu een nieuwe website!

 

De website is het digitale uithangbord van een gemeente. En moet sinds 2018 voldoen aan de WCAG 2.0 richtlijnen. Dit zijn richtlijnen voor de toegankelijkheid van een website. Logisch, want iedereen moet gebruik kunnen maken van alles dat jouw website te bieden heeft.

Het is belangrijk om jouw gemeente website te blijven innoveren op een kostenefficiënte manier. Dit doen we door samen toepassingen te ontwikkelen en delen met andere gemeenten. De visie van Common Ground en initiatieven zoals: het NL Design System en het Open Webconcept maken dit mede mogelijk. 

Wij weten precies hoe jouw website gebruik kan maken van en bijdragen aan deze nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. Met als uiteindelijke doel: de burger nóg beter online bedienen. Want digitalisering is mooi, maar het is een uitdaging om niemand over het hoofd te zien.

Wat?

Waar kunnen wij mee helpen?

 

Met de strategie, het ontwerp en development van jouw nieuwe gemeente website. Of het nu gaat om een nieuwe hoofdwebsite, een werkenbij website of een subsite. Wij gaan je hiermee helpen! 

Wij bieden een website die:

  • 100% accessible is en voldoet aan alle wetgeving. 
  • De stijl van jouw gemeente behoudt & vernieuwt.
  • De oplossing is voor al jouw gemeentelijke subsites.
  • Is afgestemd met stakeholders binnen de gemeente.
  • Toekomstbestendig is & het je makkelijk maakt.

Portfolio

Deze gemeenten gingen je voor

 

Verschillende gemeenten gingen je voor en schakelden ons in voor hun nieuwe website. Van het bruisende Stichtse Vecht tot De Dienst Noardwest Fryslân. Ook zijn we op dit moment aan de slag voor onze eigen gemeente: Den Haag. Allemaal unieke websites die voldoen aan alle verplichte eisen & het karakter van de gemeente versterken!

Gemeente website

De Dienst Noardwest Fryslân

Een website die laat zien waar je recht op hebt!

WerkenBij website

Gemeente Stichtse Vecht

Een WerkenBij website die zich onderscheidt!

Gemeente website

Gemeente Den Haag

Wij gaan aan de slag voor onze eigen gemeente!

Accessibility

Een inclusieve publieke website

 

Er zijn verschillende manieren waarop je een website accessible kan maken. De WCAG 2.0 richtlijnen helpen hierbij en maken toegankelijkheid concreet. Zoals: het hebben van een voorleesfunctie op de website & voldoende contrast op de website. Daarnaast zit een groot gedeelte van toegankelijkheid aan de achterkant van de website. Zaken die niet direct zichtbaar zijn, maar wel erg belangrijk zoals het schrijven van een ‘nette’ code. 

Onze accessibility experts Tom en Annet weten alles van toegankelijkheid en adviseren hierin gedurende het ontwikkelen & bouwen van de website. Wij weten dus precies waar je aan moet voldoen. Op naar een inclusieve publieke website waar iedereen de weg kan vinden!

“Het is voor een gemeente ontzettend belangrijk om online toegankelijk te zijn voor al haar inwoners. Een website toegankelijk maken begint al in de voorbesprekingen en vormt de rode draad gedurende het bouwproces: van het bepalen van het design en de structuur tot in de code van de website.

Annet - Accessibility expert

Recyclen 

De oplossing voor al jouw subsites

 

Als gemeente heb je naast een hoofdwebsite vaak meerdere subsites: losse websites voor projecten/initiatieven. Deze moeten snel & flexibel worden ontwikkeld. Hoe we dit doen? Door de componenten van de hoofdwebsite te hergebruiken. Zo creëren we een recyclebaar systeem dat je kan blijven inzetten. 

Voor Gemeente Stichtse Vecht hebben we ook de subsite ontwikkeld voor winkelcentrum Bisonspoor2020 en zijn we bezig met de website voor Sportpunt Stichtse Vecht. Allemaal op basis van componenten van de werkenbij website.

Ook onze eigen Acato Designkit helpt met het recyclen van website componenten en realiseert binnen budget de beste oplossing. Met veel plezier hebben we de Designkit ingezet voor De Dienst Noardwest Fryslân. Die hier nu ook zelfstandig mee aan de slag kan. 

Samen sterk

Van NL Design System tot Open Webconcept

 

Nederland telt 352 gemeenten. Vaak maken de websites van deze gemeenten gebruik van dezelfde soort componenten. Waarom zou je de basis hiervan niet delen en elkaar op weg helpen? Gelukkig zijn er zijn meerdere initiatieven die het mogelijk maken voor gemeenten om toepassingen met elkaar te delen.

We zetten het ontwerpsysteem NL Design System en de componenten van het Open Webconcept zo effectief mogelijk in tijdens het bouwen van jouw gemeente websites. 

 

 

 

 

Van grote gemeenten zoals Den Haag tot kleinere gemeenten zoals Stichtse Vecht, allemaal kunnen ze van deze initiatieven voor overheidsorganisaties profiteren.

Het is belangrijk om een expert te hebben die precies weet welk initiatief het best voor een project kan worden ingezet. Jeroen weet hier gelukkig alles vanaf en zal je in dit proces begeleiden en adviseren! 

“Door gebruik te maken van herbruikbare componenten besparen we tijdens een ontwikkeltraject veel tijd en geld. Dat is belangrijk, want dit budget kan een gemeente goed gebruiken voor zaken die de online presentatie echt uniek maken.

Jeroen - Gemeente website expert

Veiligheid

De beste security partners

 

Als gemeente wil je een veilige website hebben die alle gegevens veilig bewaard en goed bestand is tegen eventuele hacks. Binnen ons netwerk bevinden zich de juiste partners die de expertise hebben om de website van jouw gemeente zo veilig mogelijk te maken. Zo is onze hosting-partner ISO 27001 gecertificeerd, wat betekent dat jouw website altijd gemonitord zal worden.

“Acato weet aan welke eisen een gemeentelijke website moet voldoen om een veilige informatievoorziening te garanderen. Op basis hiervan kiezen we de juiste partners: van een veilige hosting-partner tot partijen die optimalisaties in websecurity aanbieden en toetsen.

Tom- expert Accessibility
Animatie Hoe we graag werken

Werkwijze

Dit is hoe we graag werken

 

Voor elk project stellen we een scherpe planning op. Daarom is het belangrijk om duidelijke stappen en processen te hanteren om tot een succesvol resultaat te komen. Je wordt bij elke stap in het proces betrokken en er is altijd ruimte voor feedback. We bespreken de wensen van jouw gemeente, maar verliezen nooit de verplichte wet- en regelgeving uit het oog. Deze aspecten combineren en zo makkelijk mogelijk realiseren, daar gaat het om. Met als uiteindelijk doel: een nieuwe publieke website!

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?

Contact

Met onze experts sparren over jouw uitdaging?