De beste gebruikerservaring voor de zorg

 

de beste UX voor de zorg

Een goed ontwerp sluit perfect aan bij de gebruiker. Zeker in de zorg maak je daarmee het verschil. We werken met liefde voor opdrachtgevers in de GGZ, thuiszorg, ziekenhuis- en verpleeghuiszorg.

Berekenen van de kans op Alzheimer

Het VUmc ontwikkelt een model voor de diagnostiek van patiënten met MCI klachten. Met behulp van diagnostische tests kunnen artsen bepalen hoe groot de kans is dat iemand in de komende jaren Alzheimer ontwikkelt. Als hulpmiddel in de diagnostiek en voor shared decision making  ontwikkelden we samen met artsen, patienten, het VUmc en Vilans ontwikkelden we een webapp. Deze maakt de uitslag voor patienten begrijpelijk, het onderzoeksmodel bruikbaar voor artsen. Door alle doelgroepen vroeg in het ontwerpproces te betrekken en te prototypen sluit de app op de belevingswereld van zowel artsen als patienten en mantelzorgers.

‘Door te prototypen met arts, patiënt en mantelzorger, staat er nu een betere app.”

- Wiesje van der Flier

Protocollen en tips delen voor thuiszorgverpleegkundigen

Voor Vilans ism de HAN speelde de vraag hoe thuiszorgverpleegkundigen beter ondersteund kunnen worden bij praktijksituaties. Stel – een oudere dame vergeet steeds vaker het gas uit te zetten. Wat doe je dan? Wat mag er? Hoe pakken anderen dat aan? Door interviews en concept tests met de doelgroep ontwikkelden we de Wijkmapp app. Daarin kun je op je mobiel snel informatie opzoeken die je tijdens je werkdag nodig hebt. Zoals(KICK-)protocollen en meetinstrumenten opzoeken, tips bij praktijksituaties vinden of zelf tips delen met je team. De app is door zorgbedrijven te verrijken met eigen content.

Verdermetparkinson.nl: helpt patienten en mantelzorgers vooruitdenken

Wanneer je een chronische, degeneratieve ziekte hebt is het vaak lastig om je voor te bereiden op wat komen gaat. Bij Parkinsonpatienten is het verloop van de ziekte erg verschillend. Door bewust te zijn van wat belangrijk is voor je kwaliteit van leven, kan de behandeling daar beter op afgestemd worden. Samen met AbbVie ontwikkelden we de informatiewebsite die patienten en hun familie en vrienden informeert en tips geeft om meer grip op je leven te houden. Door de ontwerpen te testen met patienten, zorgden we ervoor dat deze prettig leesbaar is en op een positieve manier ondersteunend is.

Waar gaan jouw handen van jeuken?

Welke uitdaging heb jij in de zorg? We denken graag met je mee om jouw wereld een stuk leuker en makkelijker te maken door middel van een goede UX in strategie, ontwerp en development. 

 

Dit deden we al voor;