Harderwijk

Aantrekkelijke website voor gemeente Harderwijk 

website gemeente

Een nieuwe gemeentewebsite die onderscheidend is, goed aansluit bij de identiteit van de gemeente en waar iedereen gemakkelijk vindt wat hij zoekt. De gemeente Harderwijk was toe aan een nieuwe website. Wij mochten het concept, de interactie en de nieuwe look & feel van de website uitwerken.

Bomen en bos

De gemeentewebsite behelst een grote hoeveelheid informatie. Een slimme informatiearchitectuur met als doel het makkelijk vindbaar maken van informatie was dan ook het uitgangspunt. Om ervoor te zorgen dat gebruikers door de bomen het bos nog zien hebben we de informatie en acties op de site ingedeeld in vier hoofddoelgroepen. Deze doelgroepen hebben allemaal hun eigen label gekregen namelijk: leven, ondernemen, vrije tijd en organisatie.

De grenzen opzoeken

Voor de website is uitgegaan van een bestaand systeem voor gemeentewebsites. Dit betekende dat we voor de interactie en het ontwerp zoveel mogelijk van bestaande templates uit moesten gaan. Voor de juiste vormgeving en functionaliteit hebben we binnen het stramien van het systeem de grenzen opgezocht.

Iedereen is welkom

Dat iedereen welkom is in Harderwijk mag duidelijk zijn, maar online is dat minder vanzelfsprekend. Zo kunnen ouderen moeite hebben met het lezen van kleine teksten en met teksten die een laag contrast ten opzichte van de achtergrond hebben. Voor inwoners met een visuele beperking is de enige optie om informatie via een afspeelfunctie tot zich te nemen. Om te zorgen dat de informatie toegankelijk is voor alle gebruikers moest de website aan de webrichtlijnen voldoen (drempelvrij niveau 3). Hier hebben we in het ontwerpproces rekening mee gehouden.

Schakel

Onze brede inzetbaarheid en kennis kwam in dit project goed van pas. Zo konden wij als schakel tussen de developers en de organisatie meedenken over de juiste oplossingen. Als full service bureau spreken wij natuurlijk de taal van organisaties en developers.

Resultaat

Met kernwaarden die zich echt onderscheiden van de concurrentie heeft de gemeente Harderwijk een site neergezet die tot de verbeelding spreekt en de doelgroep aanspreekt. Het resultaat: een website met een unieke uitstraling en passende interactie, die tot uiting komt in de illustraties – de typerende Harderwijkse sfeer – en een menu dat ‘sticky’ is om navigeren eenvoudig te houden.

Bezoek de website voor het eindresultaat: www.harderwijk.nl