Een week werken in Valencia

Pop-up office Acato 

De afgelopen 2 weken was een deel van ons team te vinden in Valencia. Waarom? Nou, we hadden daar een pop-up office en daar mochten we in 2 groepen naartoe. Super leuk natuurlijk! Maar niet alleen leuk, het heeft ons ook heel veel opgeleverd. Wat houdt zo’n pop-up offices precies in en waarom organiseert acato dit voor de medewerkers? Een interview met Grietje, recruiter en HR manager van acato.

Wat is de acato pop-up?

Heel kort gezegd is het een tijdelijke werkplek op een andere locatie dan normaal. We hebben op dit moment twee vaste locaties (Den Haag en Utrecht) en op beide locaties maken we gebruik van flexplekken, je kan overal werken eigenlijk. Geen probleem dus om je laptop in de koffer te stoppen en een weekje vanuit Valencia te werken.

Waarom organiseert acato dit voor de medewerkers?

Eigenlijk gewoon omdat het heel leuk is! Daarnaast natuurlijk ook om inspiratie op te doen, buiten de gebaande paden te kijken, je collega’s beter te leren kennen en te genieten van de Spaanse cultuur (inclusief siësta).

Hoe was het om daar te werken en wat voor leuke dingen hebben jullie gedaan?

Het was heel leuk om daar te werken. In het buitenland werken lijkt mij heel leuk, maar ik hoef nou niet meteen te emigreren. Ideale manier dus om hieraan te proeven zonder je leventje in Nederland achter te laten. Je merkt meteen dat je veel meer open-minded bent en in mogelijkheden gaat denken.

Leuke dingen hebben we zeker gedaan, al vond ik het naar de werkplek lopen in de ochtendzon en het uitgebreid lunchen op zichzelf al heel leuk. Het leukste was echter het dagje werken in Las Mas Bonita, een strandtent waar we dankbaar gebruik hebben gemaakt van de WiFi en af hebben gesloten met longboarden over de boulevard. We hebben niet eens gezwommen, het idee dat het zo kon was al genoeg

“Het leukste was het dagje werken in Las Mas Bonita”

Mag ik volgend jaar mee?

Tuurlijk! Iedereen die bij acato werkt mag mee. Wellicht heb je nog een veel toffer idee van wat we volgend jaar kunnen doen. Moet je natuurlijk wel eerst even langskomen en kennis met mij komen maken! Ik ben in ieder geval benieuwd naar jou, jouw ambities en hoe we die in kunnen zetten binnen acato en samen stappen kunnen maken.

Wil je meer weten over onze acato pop-up office? Heb je hier zelf ideeën of ervaringen bij? We spreken je graag! Bel of mail ons of kom even langs!