9

acato Pop-up Office – Ben je er volgend jaar bij?

De afgelopen 2 weken was een deel van ons team te vinden in Valencia. Waarom? Nou, we hadden daar een pop-up office en daar mochten we in 2 groepen naartoe. Super leuk natuurlijk! Maar niet alleen leuk, het heeft ons ook heel veel opgeleverd. Wat houdt zo’n pop-up office precies in en waarom organiseert acato dit voor de medewerkers? Een interview met Grietje, recruiter en HR manager van acato.

Wat is de acato pop-up office?

Heel kort gezegd is het een tijdelijke werkplek op een andere locatie dan normaal. We hebben op dit moment twee vaste locaties (Den Haag en Utrecht) en op beide locaties maken we gebruik van flexplekken, je kan overal werken eigenlijk. Geen probleem dus om je laptop in de koffer te stoppen en een weekje vanuit Valencia te werken.
Lees ook het interview met Valentijn over de acato pop-up.

Waarom organiseert acato dit voor de medewerkers?

Eigenlijk gewoon omdat het heel leuk is! Dat vind ik in ieder geval en zo heb ik het ook aan mijn omgeving verteld. Die waren allemaal verbaasd (en jaloers natuurlijk) en ik heb nog niemand gehoord die dit ook ging doen of heeft gedaan met zijn of haar bedrijf. Daarnaast natuurlijk ook om inspiratie op te doen, buiten de gebaande paden te treden, je collega’s beter te leren kennen en te genieten van de Spaanse cultuur (inclusief siësta).

valencia-nectar

 

Hoe was het om daar te werken en wat voor leuke dingen hebben jullie gedaan?

Het was heel leuk om daar te werken. In het buitenland werken leek mij altijd al leuk, maar ik hoef nou niet meteen te emigreren. Ideale manier dus om hieraan te proeven zonder je leventje in Nederland achter te laten. Je merkt meteen dat je veel meer open-minded bent en in mogelijkheden gaat denken.

Leuke dingen hebben we zeker gedaan, al vond ik het naar de werkplek lopen in de ochtendzon en het uitgebreid lunchen op zichzelf al heel leuk. Het leukste was echter het dagje werken in La Mas Bonita, een strandtent waar we dankbaar gebruik hebben gemaakt van de WiFi. Die dag hebben we afgesloten met longboarden over de boulevard. We hebben niet eens gezwommen, het idee dat het zo kon was al genoeg.

valencia-lasmasbonita

“Het leukste was echter het dagje werken in La Mas Bonita”

Mag ik volgend jaar mee?

Tuurlijk! Iedereen die bij acato werkt mag mee. Wellicht heb je nog een veel toffer idee over wat we volgend jaar kunnen doen. Moet je natuurlijk wel eerst even langskomen en kennis met mij komen maken! Ik ben in ieder geval benieuwd naar jou, jouw ambities en hoe we die in kunnen zetten binnen acato.

Wil je meer weten over onze acato pop-up office? Heb je hier zelf ideeën over? We spreken je graag! Bel, mail of spreek ons aan via de chat. Bekijk natuurlijk ook even onze vacatures!

Van gedachten wisselen over een nieuw idee of een offerteaanvraag?