Challenge "Gezond ondernemen"

Zilver op de KVK Hackathon

Afgelopen weekend organiseerde de Kamer van Koophandel een 24 uur durende hackathon met interessante partners als Zilveren Kruis, Google, Centraal Bureau voor de Statistiek en the Hague Security Delta. Tijdens de hackathon stelden zij hun datasets beschikbaar. Wij waren erbij met een team en sleepten zilver in de wacht bij de challenge ‘Gezond ondernemen’!

De challenge ‘Hoe blijven ondernemers en werknemers vitaal?’

Voor werknemers, werkgevers, maar ook zeker voor de zorg is het belangrijk dat werknemers gezond zijn, gezond worden en blijven. Ziekte van medewerkers/ondernemers leidt tot productieverlies van een bedrijf, hogere kosten voor gezondheidszorg en een lagere levensduurverwachting van mensen en ondernemingen. Dit kost zo’n 13 miljard per jaar.

De visie van Acato is dat een bedrijf zich pas ontwikkelt als de teamleden zich ontwikkelen. Dat doen we door een pop-up office in Valencia te starten, coaching en trainingen te doen, events te bezoeken en vaak te updaten. Maar waarom zouden we ons niet ook uitdagen om bewust met onze gezondheid bezig te zijn, zodat we het beste uit onszelf kunnen halen?

Juist in de groep van millennials is werkstress een actueel thema. De wereld ligt aan je voeten en een burn-out op de loer. In de fase voordat dit escaleert, liggen kansen om te voorkomen dat werknemers hier last van krijgen.

Het concept ‘HappyCactus’

Hoe fijn is het als je werkgever duidelijk maakt dat hij het belangrijk vindt dat jij lekker in je vel zit? We hebben het dicht bij onszelf gehouden en een app met karakter ontwikkeld die we graag zouden willen hebben; HappyCactus. Een app die je krijgt als je bij ons komt werken. Die je vraagt hoe het met je gaat en waar je aan zou willen werken. Die je prikkelt en uitdaagt.

HappyCactus adviseert challenges die bij je passen, die gekoppeld zijn aan bestaande, kwalitatief hoogwaardige apps. Want waarom het wiel opnieuw uitvinden, terwijl er al zoveel apps op de markt zijn op het vlak van beweging, gezond eten en ontspanning?

Gaat het minder goed met je? Dan zal hij je tips geven om je beter te gaan voelen en je misschien vaker te supporten. Wil je samen een challenge aangaan? HappyCactus koppelt je aan collega’s of een community met dezelfde profielen.

Gamification

Elke keer als je een challenge hebt gedaan, krijgt je buddy (de cute cactus) extra gadgets. Als je hem aandacht geeft, groeit hij. Dit concept trekken we door om het happiness level ook voor werkgevers inzichtelijk te maken. Door het happiness level regelmatig te meten door middel van interactieve chatbots in de app (of op je desktop), krijg je een (anoniem) beeld van hoe het met je medewerkers gaat. Zo kun je er een doel van maken om het komend jaar naar een hoger happiness level toe te werken.

 

Veelbelovende take-outs en vervolgstappen

Een hackathon is altijd een broedplaats voor het uittesten van nieuwe technieken en tools. Zo hebben we in HappyCactus onder andere gebruik gemaakt van een conversational chatbot. Hij vraagt wat je wensen zijn op een manier die veel comfortabeler is dan een klassieke survey.

We zien vele mogelijkheden voor de conversational chatbot voor de diverse branches (ook verkrijgbaar in andere vormen dan een cactus ? ). Meer weten over de mogelijkheden? Lees hoe de conversational interface het internet op zijn kop gaat zetten in het Frankwatching blog van Lodewijk of spreek ons aan via de chat, bel of mail. We horen graag van je!