Gave projecten, veel leren, leuke collega's en een hoop gezelligheid!

Stagiair binnen het designteam van Acato

Ik ben Koen en ik studeer CMD aan de Hogeschool van Amsterdam. De afgelopen 20 weken heb ik stage mogen lopen bij Acato in Utrecht en Den Haag. Ik maakte deel uit van het designteam onder begeleiding van Joni. Ik heb aan toffe projecten mogen werken, veel nieuwe dingen geleerd en heb een goed beeld gekregen van het bedrijf. Ik kijk terug op een leuke en geslaagde stageperiode!

Ik was beginner in Sketch

Mijn eerste opdracht was een fictieve oefenopdracht. Ik moest in Sketch, waar ik nog geen ervaring mee had, een redesign maken van een bestaande website. Dit was een leuke uitdaging en een goede manier om Sketch te leren. Ik koos ervoor om dit te doen voor de website van een pretpark dat ik kende. Na het doen van een klein onderzoek ben ik begonnen aan het design. Ik presenteerde dit design aan het designteam en kreeg er positieve reacties op. Na het verwerken van wat feedback had ik mijn eerste opdracht afgerond en beheerste ik Sketch al redelijk. Ik vond het leuk dat ik zelf mocht kiezen welke website ik wilde redesignen en dat ik zoveel positieve reacties kreeg van het team!

Toen mocht ik mee naar Valencia!

Tijdens mijn vijfde week had ik het geluk dat ik mee mocht naar Valencia. Ik kreeg de opdracht mee om alles vast te leggen, zodat ik hier later een aftermovie van kon maken. Ik, zonder enig ervaring met filmen of editen, ging mee en legde alles vast wat we die week deden. Daarnaast werkte iedereen aan toffe challenges die week. Het was een leuke week en ik kreeg de kans om iedereen wat beter te leren kennen. We hebben genoten van het lekkere weer, heerlijk gegeten en ik keek terug op een geslaagde werkvakantie. Na de week in Valencia heb ik gewerkt aan de aftermovie, die naar mijn idee goed gelukt is!

Acato Jaaroverzicht 2019

Ik kwam erachter dat ik het editen best wel leuk vond. Na wat tutorials gekeken te hebben ging het ook al best goed. Vlak voor de feestdagen werd er aan mij gevraagd om een jaaroverzicht te maken van 2019. Hierin moesten alle projecten, het tripje naar Valencia en het klantenevent in terug komen. Naast het editen in Premiere Pro heb ik ook gebruik gemaakt van After Effects om beelden te animeren. Ik vond dit een leuke opdracht omdat deze iets complexer was dan de aftermovie. Tijdens het proces leerde ik steeds weer nieuwe dingen waardoor het resultaat beter werd.

Illustraties van het team

Een andere opdracht die ik heb gedaan tijdens mijn stage was voor de nieuwe website van Acato. Ik kreeg de opdracht om iets leuks te bedenken voor de over ons pagina. Hoe kon ik op een leuke manier het team laten zien? Ik bedacht dat er illustraties moesten komen van alle werknemers. Het nieuwe motto van Acato is ‘Acato maakt het makkelijk’ en hier moesten de illustratie ook bij aansluiten. Ik ben nooit een ster geweest in illustreren, maar het was wel iets wat ik leuk vond om te doen. Na veel schetsen, probeersels, digitale uitwerkingen, wat hulp en feedback was er eindelijk een stijl die aansloot bij ‘maakt het makkelijk’. Ik heb iedereen geïllustreerd en intern was iedereen erg enthousiast over het eindresultaat.

Terugblik

Als ik terugkijk op de 20 weken stage dan kijk ik terug op een leerzame en gezellige tijd. Ik heb de ruimte gekregen om te doen wat ik leuk vond en heb mijzelf onderleiding van Joni verder ontwikkeld. Ik heb ervaren hoe het is om te functioneren binnen een agency met +30 werknemers en ben een nieuwe ervaring rijker. Acato bedankt!